Spaghetti met mosselen en witte wijn
Ingrediënten 4 pers
• 1 kg mosselen
• 350 gr spaghetti – linguini of tagliatelle
• 2 eetlepels olijfolie
• 4 teentjes knoflook (gehakt)
• 1 scheutje droge witte wijn
• 100 gr boter (koud)
• 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Bereiding
Spoel de mosselen in water en kijk na op kokkels of schelpjes, verwijder beschadigde exemplaren.
Kook in een weinig boter de mosselen circa 5 minuten in een afgesloten pot, tot de schelpen open staan en vocht hebben losgelaten.
Laat afkoelen en haal dan twee derde van de mosselen uit de schelp.
Bewaar een kopje van het kookvocht.
Kook de spaghetti beetgaar in water met zout en giet af. Verhit intussen de olie in een hapjespan op een
lage stand en fruit de knoflook 2 minuten.
Voeg een paar eetlepels kookvocht van de mosselen en de wijn toe en laat 1 minuut koken op een hoge stand.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter, het mosselvlees, de mosselen in schelp, >
de peterselie en spaghetti toe. Schep 1 minuut lang om. Verdeel over 4 warme diepe borden en maal peper erover.
Smakelijk
Guy