Papillot van zalm
Benodigdheden: ( 4pers)
- 4 stukken zalmfilet zonder vel
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 paprika (rood)
- 1 citroen
- 250 gr champignons
- 1 tomaat
- Klontje boter
- Scheutje olie
- 1 dl witte wijn
- Peper en zout
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Plooi de folie in enveloppe: neem ongeveer 80 cm folie, plooi deze dubbel, plooi opnieuw dubbel. Wrijf de open zijde mooi glad en plooi 1 cm mooi om, doe dit nogmaals en strijk goed aan. Doe dit ook aan de andere zijde, en probeer deze met de open zijde een beetje schuin te zetten.
- Reinig alle groenten en snijd fijn
- Snij de citroen in schijfjes.
- Snij de champignons in schijfjes
- Snij de tomaat in schijven.
- Kruid ze zalm met peper en zout
- Doe in elke papillot een beetje boter, olie en witte wijn.
- Leg hierop de zalm, daarna de groenten, de schijf tomaat en de schijf citroen.
- Voor de liefhebbers: tijm of laurier of dragon mag ook.
- Plooi de papillot mooi dicht (zoals de zijkanten) en leg op de BBQ voor ongeveer 10 minuten. Dit is afhankelijk van de hitte. Als de folie begint op te blazen nog 5 minuten.
- Serveer met brood of pellepetat of rijst.
Smakelijk