Frangipannetaart
Toen er vergadering was bij mij thuis, had ik frangipannetaart gebakken.
Deze viel in de smaak, en vroeg men mij naar het recept, toen hebben wij beslist om deze in het geel boekje te plaatsen, dan heeft iedereen het recept en kan men deze bakken voor men vertrekt, een lekker tussendoortje voor de pauzes als men op de baan is en dat men 5 a 6 dagen gemakkelijk in de koelkast kan bewaren.
Benodigdheden:
- 1 vel bladerdeeg
- 3 eitjes
- 100 a 150 gr abrikozenconfituur of nog beter abrikozengelei
- 150 gr poedersuiker
- 150 gr amandelpoeder (zuiver, zonder suiker)
- 120 gr verse boter zonder zout en op kamertemperatuur
- 50 gr bloem
- Glazuur
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom.
- Roer goed alles fijn met een klopper. Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt.(dit mag een dag op voorhand, zo geeft de amandel zijn smaken beter door)
- Leg het bladerdeeg in de vorm, (zorg dat de vorm een goede warmtegeleider is) en prik erin.
- Smeer er de abrikozenconfituur op.
- Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven.
- Meng bloemsuiker met heel weinig water voor het glazuur, en giet over de taart eens afgekoeld.
- Eventueel mag men de taart nog instrijken met abrikozengelei en langs de randen bestrooien met gebrande amandelschijfjes.
Smakelijk
Guy