Cordon bleu van kip
Benodigdheden 4 pers:
- 4 kipfilets
- 4 sneden pancetta
- 1 bol mozzarella
- 1 eetlepel bloem
- 8 prikkers
- olijfolie
- 1 teentje look
- 300 gr kerstomaten
- ketchup
- 1 sjalot
- Tijm en laurier
- Peper en zout
- 1 dl witte wijn
Werkwijze:
- Snijd de kipfilets door in de lengte en klop zachtjes met een lege fles wijn een beetje plat. Kruiden met peper en zout ( niet veel zout van de pancetta is gezouten)
- Beleg met pancetta en Mozzarella, plooi de filets dicht en duw de randen goed aan en prik de randen goed dicht ( een naaibeweging).
- Bebloem de filets, en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
- Grill of bak in olijfolie op een matig vuur.
De saus:
- Snijd de sjalot en de look fijn, stoof deze aan in olijfolie met tijm en laurier
- Spoel de kerstomaten en snijd deze in 2, voeg toe aan de sjalot en laat zachtjes stoven.
- Blus met de witte wijn en ketchup, laat zachtjes koken tot deze licht gebonden is.
- Eventueel nog bijkruiden.
Serveer met een pasta naar keuze
Smakelijk
Guy